Hästfoder - köp Hästfoder, Hästfoder Nyheter, Hästfoder Pris


HIPPO FODER

Hippofamiljen

Hippo är ett svenskt hästfoder som har funnits på den svenska marknaden sedan 1999. Hippo ägs och produceras av Svenska Foder AB, som är en av Sveriges största fodertillverkare. Vi har full kontroll över våra foderprodukter, från inköp av råvara och genom hela tillverkningsprocessen. Vi har även ett nära samarbete med flera av landets bästa uppfödare, tränare, ryttare och kuskar. Det ger oss den kontakt med verkligheten som behövs för att vi ska kunna erbjuda dig och din häst rätt produkter.
 
Med ett färdigfoder som Hippo i foderstaten ges hästen en säker, komplett foderstat, och du slipper merarbetet med flera fodermedel. Du kan också vara säker på att varje tugga innehåller samma mängd av fett, protein, vitaminer och mineraler. I Hipposortimentet hittar du foder och tillskott för hästar i alla åldrar och livssituationer.
 
Hippo är indelat i familjer för att du enkelt ska hitta den produkt som passar i just din hästs foderstat. Fodren finns i både pellets- och müsliform. Pelletsen är små, vilket gör att Hippo även kan utfodras till hästar i tidig ålder.
 
Hippo ska alltid ligga i framkant av utvecklingen inom foder och tillskott, och därför samarbetar vi med landets främsta inom hästsporten. Det ger oss erfarenhet och kunskap från hästar i olika tränings- och tävlingscykler, så att vi kan säkerställa hästars varierade behov. Malin Baryard, Lisen Bratt-Fredricsson, Peter Fredricsson och Maria Gretzer är några av det ryttare vi samarbetar med. På travsidan har vi ett nära samarbete med Peter Untersteiner och Ulf Stenströmer, som hjälpt oss att utveckla foder som HippoPro Action, HippoTop Champ, HippoTop One och HippoGrow Alfa.
 
Du ska alltid känna dig trygg i att vi har den kunskap och erfarenhet, och den kontroll över produktionen som krävs för att på bästa sätt tillfredsställa just din hästs specifika behov.
 
Välkommen att höra av dig till oss!
 

HippoBas                                                                             

Produkterna inom HippoBas är noga sammansatta för att matcha behoven hos den normalpresterande hästen. 

HippoBas Basic

Välbalanserat färdigfoder som räcker långt. Kombinationen av ett väl avvägt stärkelseinnehåll med hög tunntarmssmältbarhet och energiråvaror såsom betfiber och fett gör HippoBas Basic till ett välbalanserat färdigfoder. Proteinet är av god kvalitet och kommer bland annat från sojamjöl och bryggerijäst. Bryggerijäst anses också ha en gynnsam effekt på tarmen samt bidrar med en hög andel B-vitaminer. Också linfrökaka ingår för dess omvittnat gynnsamma effekt på hästens tarm och mage. HippoBas Basic är ett foder som räcker långt för de flesta hästar.

 • Skonsamma energikällor
 • Högvärdigt sojaprotein
 • Linfrökaka, bryggerijäst och B-vitaminer för tarm och päls

Finns i säck om 15 kg 

HippoBas Cool

Havrefritt färdigfoder som räcker långt. En del hästar upplevs fungera bättre på en havrefri diet. HippoBas Cool är ett välbalanserat foder i pelletsform som räcker långt i dessa havrefria foderstater. Stärkelseinnehållet är måttligt och balanseras på ett avvägt sätt med råvaror som har en gynnsam inverkan på hästen och dess mag-tarmsystem. Exempelvis ingår linfrökaka och bryggerijäst som båda anses ha en positiv effekt på hästens maghälsa. Det ingående sojaproteinet bidrar bland annat med värdefull lysin.

 • Balans mellan fibrer och stärkelse
 • Högvärdigt sojaprotein
 • Bryggerijäst och B-vitaminer för tarm och päls
 • Biotin, organiskt selen och naturligt E-vitamin
Finns i säck om 15 kg

HippoBas Müsli / Beställningsvara

Välbalanserat färdigfoder som räcker långt. Värmebehandlad spannmål, utvalda fiberråvaror och fett ger ett allsidigt foder med en sammansättning som passar hästens fysiologi. Proteinkvaliten är god och kommer framförallt från värmebehandlade ärtor, sojamjöl och bryggerijäst. En hög andel lucernmjöl bidrar med högvärdigt protein, god smaklighet och fibrer av god kvalitet. HippoBas Müsli är ett foder som räcker långt för de flesta hästar.

 • Värmebehandlad spannmål
 • Balanserad stärkelsenivå
 • Protein från sojamjöl och bryggerijäst
 • B-vitaminer, organiskt selen och naturligt E-vitamin
Finns i säck om 20 kg.
 
 
 

HippoTop   

Foder utöver det vanliga
HippoTop-familjen användes av många ryttare och kuskar som vill ha ett foder med det lilla extra.HippoTop Müsli

Havrefritt müslifoder för en dynamisk och harmonisk häst.

• Havrefritt 
• Linfrökaka och Diamond V för tarmhälsan 
• Protein från sojamjöl och potatisprotein 
• All spannmål är värmebehandlad 
• B-vitaminer, organiskt selen och naturligt E-vitamin 
• Komplett med mineraler & vitaminer vid rekommenderad giva 
• GMO-fritt 

HippoTop Müsli är ett havrefritt färdigfoder i müsliform för aktiva och harmoniska hästar. I HippoTop Müsli har havre uteslutits och all ingående spannmål, däribland majs, har värmebehandlats för att förbättra stärkelsens tillgänglighet och öka energiutnyttjandet. Betfiber ingår som ytterligare en skonsam energikälla. Jästkulturen Diamond V förbättrar också den magfunktionen. Potatisprotein och sojamjöl bidrar med högvärdigt protein och linfrökaka ingår bland annat för att den anses ha en lugnande inverkan på tarmen. Flertalet B-vitaminer, däribland biotion är tillsatta. Selen och E-vitamin som är viktiga bland annat för immunförsvaret och prestationen är tillsatta i form av selenjäst och naturligt E-vitamin. 20 kg/säck.

 

HippoTop Champ

Energirikt färdigfoder för aktiva hästar. Den höga energinivån i HippoTop Champ uppnås genom en unik kombination mellan stärkelse och fibrer. Proteinnivån är måttlig för att passa den aktiva hästen och kvaliteten på proteinet är av högsta klass. Jäst och potatisprotein är de viktigaste bygg-stenarna. För att gynna hästens maghälsa ingår både linfrökaka och Diamond V. HippoTop Champ är ett smakligt färdigfoder med en hög proteinkvaliet och en hög nivå av skonsam energi som passar alla aktiva hästar.

 • Krafttullt högenergifoder
 • Högvärdigt protein drån potatisprotein
 • Linfrökaka och Diamond V för tarmhälsan
 • B-vitaminer, organiskt selen och naturligt E-vitamin
Finns i säck om 15 kg

HippoTop One

"Jag har valt HippoTop One eftersom den speciella kombinationen av energi och protein passar mina hästar som behöver bygga muskler samtidigt som de presterar för fullt."

Prestationsfoder för muskelansättning. HippoTop One speciella kombination av energi och protein gör det till det enda kraftfoder som behövs i foderstaten till hästar som behöver bygga muskler samtidigt som de presterar för fullt. En-ergin byggs upp från en väl avvägd balans mellan stärkelse med hög tunntarms-smältbarhet och skonsamma fiberråvaror för att ge en aktiv och hälsosam häst. Fodrets extra protein gör det också lämpligt under dräktighet, digivning och i alla foderstater där grovfodret är fattigt på protein. Proteinet i HippoTop One är av extra hög kvalitet och kommer bland annat från sojamjöl, jäst och potatisprotein. Linfrökaka och Diamond V ingår för att främja hästens magtarmhälsa och funktion. HippoTop One är ett välbalanserat foder med hög lysinnivå som platsar i foderstaten till såväl fritidshästar, unghästar, aveslston som tävlingshästar på högsta nivå.

• Högenergifoder med extra protein av hög kvalitet 
• Protein från sojamjöl och potatisprotein
• Linfrökaka och Diamond V för tarmhälsan
• B-vitaminer, organiskt selen och naturligt E-vitamin

Finns i säck om 15 kg

 

HippoGrow                                                                              

Under HippoGrow har vi samlat våra proteinrika färdigfoder. Dessa foder utgör ett utmärkt komplement till ett proteinfattigt grovfoder till alla hästar. Produkterna inom HippoGrow passar ofta särskilt väl också till dräktiga och digivande ston samt växande hästar.  Mineralfodrena inom HippoGrow innehåller förhållandevis mycket fosfor, vilket gör att de ofta passar särskilt bra till hästar i avel och växande hästar.
Extra vitaminer och mineraler är tillsatta till alla kraftfoder inom Hippo. Förutom vitamin A, D och E är också flertalet B-vitaminer, däribland biotin, tillsatta för att gynna t.ex. kvaliteten på päls och hovar. 

HippoGrow Alfa

Proteinrikt pelleterat färdigfoder för alla hästar. Specifika krav på sojamjöl, grönmjöl och havre gör HippoGrow Alfa till ett smakligt, skonsamt och proteinrikt foder. Proteinnivån är hög och av god kvalitet. Proteinets smältbarhet är extra hög och aminosyrasammansättningen är gynnsam för hästen med bland annat en hög nivå lysin. Stärkelsenivån är låg vilket vanligen är positivt för hästens magtarmhälsa. Att stärkelsen som ingår dessutom har en hög tunntarmssmältbarhet och kombineras med en hög andel grönmjöl ger ett foder som förser hästen ned extra skonsam energi. HippoGrow Alfa passar i foderstater till alla hästar när man vill komplettera med extra protein av hög kvalitet.

 • Låg stärkelse- och hög fibernivå
 • Högvärdigt protein från sojamjöl
 • Extra hög nivå grönmjöl
 • B-vitaminer, organiskt selen och naturligt E-vitamin
Finns i säck om 15 kg
 

HippoGrow AlfaMüsli

Struktur- och proteinrikt fädigfoder med värmebehandlad spannmål. Proteinet i HippoGrow AlfaMüsli fulländar foderstaten till hästar som behöver bygga muskler samtidigt som de presterar för fullt. Det extra proteinet lämpar sig ofta också till växnade unghästar, dräktiga eller digivande ston eller till vilken häst som helst när grovfodret har ett lågt proteininnehåll. Rostade sojabönor är med sin höga smaklighet och goda proteinkvalitet den viktigaste proteinkällan, men även bryggerijäst och lucernpellets bidrar till proteinets höga smältbarhet och gynnsamma aminosyrasammansättning. Lucernpelletsen tillsammans med lucernhackelsen ökar fodrets smaklighet ytterligare samtidigt som den extra fibern och strukturen oftast gynnar hästens mag-tarmfunktion. Ett lågt innehåll av stärkelse, men en hög tunntarmssmältbarhet från värmebehandlad spannmål verkar även det för en god mag-tarmhälsa och en aktiv men harmonisk häst.

 • Lucernhackelse för extra fiber och struktur
 • Högvärdigt protein från bryggerijäst och soja
 • Linfrökaka och bryggerijäst för god tarmhälsa
 • B-vitaminer, organiskt selen och naturligt E-vitamin
Finns i säck om 20 kg.
 

HippoPro                                                                            

Kraftfodren inom HippoPro är energirika och in i detalj utformade för att möta den högpresterande hästens speciella näringskrav. För att verkligen ge hästen möjlighet att prestera på toppen av sin förmåga är fodren dessutom skonsamma mot magen.
HippoPro är ett utmärkt val även i den normalpresterande hästens foderstat när det fattas energi.   
 


 

HippoPro Action

Högenergifoder med lågt stäkelseinnehåll. HippoPro Action är ett pelleterat foder som på ett säkert sätt förser dina högpresterande hästar med mycket energi i en skonsam form. Fodrets sammansättning utgår helt från hästans fysiologi och metabolism för att möjliggöra en långsiktigt prestation på högsta nivå. Stärkelsenivån hålls på en minimal nivå samtidigt som dess tunntarmssmältabarhet är extra hög. Huvuddelen ev energin stammar från skonsamma råvaror såsom fett och olika fiberråvaror som har visat sig gynna hästens prestationsförmåga. HippoPro Action platsar i alla aktiva hästars foderstat varje dag året runt när målet är hälsosamma hästar med högsta prestation.

 • Energirikt och skonsamt foder för alla aktiva hästar
 • Låg stärkelsenivå, mycket fett och fibrer
 • Högvärdigt protein från sojamjöl och bryggerijäst
 • B-vitaminer, organiskt selen och naturligt E-vitamin 
Finns i säck om 15 kg.
 
 

HippoPro Müsli

Högenergifoder med värmebehandlad spannmål i müsliforn. Värmebehandligen av spannmålen ökar stärkelsens tunntarmssmältbarhet och ger ett energirikt, men skonsamt foder. En hög nivå av fett och smakliga fiberråvaror tillför ytterligare energi i skonsam form. Fodrets viktigaste proteinkällor är sojamjöl, bryggerijäst och värmebehandlade sojabönor vilka alla har en bra aminosyra-sammansättning, bland annat med avseende på lysin. Bryggerijäst anses också ha en positiv inverkan på hästens tarmhälsa och kompletteras i det hänseendet av linfrökaka. HippoPro Müsli är ett näringstätt och välbalanserat färdigfoder i müsliform som passar de flesta hästar.

 • Högt och välbalanserat näringsinnehåll till alla aktiva hästar
 • Värmebehandlad spannmål, bl.a majs
 • Linfrökaka och bryggerijäst för tarmhälsan
 • B-vitaminer, organiskt selen och naturligt E-vitamin
Finns i säck om 20 kg.
 
       

HippoSelection

Noga utvalda tillskott för din häst

 

Mineralfoder    HippoSelection Standard

Ett mycket smakligt mineralfoder som passar de flesta hästar. Även den friska och välmående hästen kan behöva ett komplement av viktiga mineraler, spårämnen och vitaminer.

HippoSelection Standard har en mineral- och vitaminnivå som är anpassad för hästar från underhåll till medelhårt arbete.

Ett väl sammansatt mineralfoder som HippoSelection Standard motverkar mineralbrist och stärker hästens immunförsvar samt balanserar totalfoderstatens kalcium- fosfor kvot och magnesium nivå.

 • Till de flesta hästar 
 • Smakligt 
 • Vitaminiserat
 • Vitacaps

Finns i 5 kgs hink och i 15 kgs säck.


HippoSelection Strength

Extra smakligt mineralfoder sammansatt för att passa växande unghästar samt högdräktiga och lakterande ston. Koncentrationen av mikromineraler och vitaminer är hög.
HippoSelection Strength innehåller organiskt selen och naturligt E-vitamin. Båda verkar som antioxidanter och har en positiv effekt på immunförsvaret vilket är särskilt viktigt under den påfrestande tiden vid fölning eller under unghästars tillväxtperiod. Organiskt selen och naturligt E-vitamin tas upp och utnyttjas bättre och går i hög utsträckning över till mjölken så att det blir tillgängligt för det nyfödda fölet. Fölets immunförsvar och selenstatus förbättras vilket ger piggare och livskraftigare föl. Förutom vitamin A, D och E är också flertalet B-vitaminer, däribland biotin, tillsatta för att gynna t.ex. kvaliteten på päls och hovar.

 • Växande hästar 
 • Högdräktighet och digivning
 • Organiskt selen
 • Naturligt E-vitamin
 • B-vitaminer
 • Vitacaps
Finns i 5 kgs hink och i 15 kgs säck


HippoSelection Success

Ett mycket smakligt mineralfoder med ett högt innehåll av mineraler, spårämnen och vitaminer.HippoSelection Success innehåller mineraler i organisk form eftersom de tas upp och utnyttjas bättre av hästen. Produkten är framförallt anpassad för aktiva och högpresterande hästar och till hästar som i stor utsträckning äter hemmaproducerat foder och råvaror eftersom dessa kategorier av hästar ofta behöver ett extra stort tillskott av vitaminer och spårämnen. Nivån av E-vitamin är också den extra hög och delvis i naturlig form. HippoSelection Success innehåller även organiskt selen. E-vitamin och selen verkar som antioxidanter och påverkar hästens immunförsvar positivt. Ett stärkt immunförsvar är gynnsamt för aktiva hästar i hård träning eller i stressiga och påfrestande miljöer. Förutom vitamin A, D och E är också flertalet B-vitaminer, däribland biotin, tillsatta för att gynna t.ex. kvaliteten på päls och hovar.

• Högpresternade hästar
• Foderstater med hög andel råvaror
• Organiskt järn, zink och koppar
• B-vitaminer
• Vitacaps

Finns i 5 kgs hink och i 15 kgs säck.

 
 

HippoSelection Mineral Slick

Smaklig slickbalja för bete. HippoSelection Mineral Slick är ett smakligt mineralfoder som förser hästarna med de makro- och mikromineraler de behöver under betesperioden. HippoSelection Mineral Slick kan ges i fri tillgång och placeras på en plats hästarna gärna besöker. Placera gärna baljan i ett bildäck, så att den står stadigt. Se till att det alltid finns fri tillgång till friskt vatten.

 

 • Smakligt mineralfoder
 • Kan ges i fri tillgång
 • Smidig att placera i ett bildäck

Finns i balja om 10 kg.

 

Tillskott

HippoSelection Hov / Beställningsvara

Biotin, koppar och zink för sunda hovar. I HippoSelection Hov kombineras en hög koncentration av biotin med organisk koppar och organisk zink vilka alla har en positiv effekt på hovarnas kvalitet. Biotin spelar en central roll för hovens bildande, hälsa och elasticitet. Koppar och zink i organisk form ingår eftersom de är nödvändiga för hoven uppbyggnad. Fodra ca 10 gram om dagen, året runt.

 • Starka hovar
 • Hög koncentration biotin
 • Organisk koppar
 • Organisk zink

Finns i hink om 1 kg.

 

HippoSelection E-Vital Muskel / Beställningsvara

Jäst, naturligt E-vitamin och aminosyror. Foderjästens alla B-vitaminer och högvärdiga protein, det specifikt tillsatta lysinet, E-vitaminet och selenen är alla viktiga för muskelbyggnad, prestation och återhämtning. För maximal verkan jobbar vi uteslutade med den naturliga formen av E-vitamin och selen i form av selenjäst. Genom att fodra de dräktiga och digivande stona med HippoSelection E-Vital Muskel kan fölets immunförsvar förbättras och muskelproblem förebyggas. Produkten rekommenderas också vid störd tarmflora och sänkt foderutnyttjande som exempelvis vid transport, sjukdom och grovfoderbyte. Fodra 50 gram per häst och dag.

 • Innehåller foderjäst, naturligt E-vitamin och aminosyror
 • Hjälper muskelbyggnad, prestation och återhämtning
 • Använd vid störd tarmflora
 • Hjälper vid sänkt foderutnyttjande
Finns i hink om 1 kg.
 

HippoSelection Yea-Sacc / Beställningsvara

Jästprodukt för bättre tarmfunktion och foderutnyttjande. Yea-Sacc är en levande jäststam som gynnar tarmfloran och djurens prestation. En mängd studier visar att Yea-sacc ökar smältbarheten och därmed foderutnyttjandet. Det gör produkten lämplig för hästar som har svårt att hålla vikten samt äldre hästar med försämrat foderutnyttjande. Produkten rekommenderas också till hästar med benägenhet för kolik och andra tarmproblem samt vid stress som exempelvis transport och vid byte av grovfoderparti. Fodra ca 50 – 100 gram om dagen.

 • Levande jäststam
 • Ökar smältbarheten
 • Bra för hästar som har svårt att hålla vikten
 • Bra för äldre hästar med försämrat foderutnyttjande
Finns i hink om 1 kg.
 

HippoSelection Elektrolyt /Beställningsvara

Återställer elektrolytförluster vid svettning. HippoSelection Elektrolyt ges för att snabbt återställa såväl energi- som elektrolytbalansen i samband med svettning. Genom att återställa balansen av elektrolyter som natrium, klorid och magnesium, underlättar man återhämtningen för hästen och förkortar tiden tills prestationsförmågan är återställd. Produkten rekommenderas även vid diarré då vätskeförlusterna kan vara stora. Fodra 20 g per 100 kg häst. Ges i torr form tillsammans med fodret eller uppblandat i vattnet vilket oftast ökar hästens vätskeintag.

 • Återställer elektrolytförluster vid svettning
 • Undelättar återhämtningen
 • Rekommenderas vid diarré
Finns i hink om 2 kg.
 

HippoSelection Magnesium BESTÄLLNINGSVARA

Magnesiumtillskott som innehåller fosfor och magnesíum med mycket hög biotillgänglighet för bästa effekt. Magnesium ingår i muskel- och nervfunktionerna. Magnesiumbrist kan bl.a. orsaka nervositet och begränsa ben- och muskelutveckling hos hästen.

 • Fosfor och magnesium med mycket hög biotillgänglighet
 • Magnesium ingår i muskel- och nervfunktionerna

Finns i hink om 1 kg och 3 kg.

HippoSelection Energy Boost BESTÄLLNINGSVARA

HippoSelection Energy Boost är en lättsmält energikälla baserad på växtfett med en hög halt av högvärdiga fettsyror så som Lecitin och vitamin E som säkerställer det dagliga energibehovet, utan att ge heta eller okontrollerade hästar. Lecitin ger en förhöjd smältbarhet och vitamin E skyddar kroppscellerna från fria radikaler. En angenäm arom bidrar till en hög smaklighet och acceptans hos hästarna.

 • Energikälla vid sport och energitoppar
 • Energi och näringsdepå för avelshingstar och digivande ston
 • Utmärkt för äldre hästar med sämre energiutnyttjande
 • Utmärkt för hästar med sämre hull

Finns i hink om 5 kg och 10 kg.

 

HippoSelection Olja / Beställningsvara

Skonsamt energitillskott. HippoSelection Olja är en vegetabilisk olja som tillför ca 3 gånger så mycket energi som samma mängd spannmål utan att försura miljön i grovtarmen. Genom en god tarmhälsa undviks ofta problem som t.ex. kolik och korsförlamning. Produkten innehåller en hög andel livsviktiga fettsyror som bidrar till en blank och ?n päls. HippoSelection Olja rekommenderas vid hög aktivitetsnivå, minskad aptit, dåligt hull, digivning samt vid låga energivärden i grovfodret. Utfodra 1-5 dl per dag till en häst på 500 kg. Maximal giva per utfodringstillfälle 2,0 dl.

 • Innehåller viktiga fettsyror
 • Skonsam mot tarmfloran
 • Rekommenderas vid hög aktivitetsnivå, minskad aptit, dåligt hull, digivning samt vid låga energivärden i grovfodret

Finns i 2,5- och 10 liters dunk.

 

Vitaminer

 

HippoSelection MultiVitamin                                                              

Allsidigt vitamintillskott i flytande form. HippoSelection MultiVitamin är ett komplett multivitamintillskott. Produkten är idealisk under intensiva tränings- och tävlingsperioder, vid transport, foderbyte och vid svag brunst. Använd regelbundet också om den hygieniska foderkvaliteten är nedsatt eller om grovfodret innehåller låga vitaminnivåer. Fodra ca 10 ml om dagen.

 • Komplett multivitamintillskott
 • Idealisk under intensiva tränings- och tävlingsperioder
 • Rekommenderas vid transport, foderbyte och vid svag brunst 

Finns i 1 liters flaska och 2,5 liters dunk.

 

HippoSelection B-vitamin

Koncentrerad B-vitaminlösning. HippoSelection B-vitamin är en koncentrerad flytande vitaminprodukt som innehåller flertalet B-vitaminer. B-vitaminer är vattenlösliga lagras inte i kroppen, utan bör tillföras dagligen. Ge ett extra tillskott av HippoSelection B-vitamin vid minskad aptit, pälsfällning/pälssättning, glanslös päls, stress och störd tarmflora som exempelvis vid transport, grovfoderbyte och sjukdom. Fodra ca 10 ml om dagen.

 • Innehåller flertalet B-vitaminer
 • Lagras inte i kroppen
 • Bör tillföras dagligen
 • Rekommenderas vid pälsfällning/pälssättning, minskad aptit, glanslös päls, stress och vid störd tarmflora
Finns i 1 liters flaska och 2,5 liters dunk.
 
 

HippoSelection E-vitamin

Koncentrerad lösning av naturligt E-vitamin. HippoSelection E-vitamin är en högkoncentrerad flytande produkt med E-vitamin uteslutande i naturlig form eftersom ett flertal försök tydligt visat att hästen utnyttjar E-vitamin i naturligt form mera effektivt än syntetiskt. E-vitamin är en effektiv antioxidant och rekommenderas till högpresterande hästar för att förbättra musklernas uthållighet samt återhämtningen. Extra E-vitamin till dräktiga och digivande ston kan förbättra fölets immunförsvar och förebygga muskelproblem. Extra E-vitamin rekommenderas också när olja eller färsk spannmål utfodras samt vid stress. Fodra ca 10 ml om dagen.

 • Förbättrar musklernas uthållighet och återhämtning
 • Extra E-vitamin till dräktiga och digivande ston kan förbättra fölets immunförsvar och förebygga muskelproblem
 • Tillsätt gärna när olja eller färsk spannmål utfodras samt vid stress
Finns i 1 liters flaska och 2,5 liters dunk.
 

 

HippoExtra

HippoExtra Lin

HippoExtra Lin är en ren naturprodukt som framställs vid kallpressning av linfrö. Växtslemmet i linfrökakan blir till ett mjukt lenande gel i hästens mage och tarm. Det kan förebygga och lindra mag- och tarmstörningar och har en balanserande effekt på både förstoppning och diarré.
HippoExtra Lin kan lindra allergiska besvär och ge en smidig och glänsande hårrem.
Linfrökakan är också rik på protein, energi och de essentiella fettsyrorna Omega 3 och Omega 6.
 
 
 
 
HippoExtra Foderjäst
HippoExtra Foderjäst är ett fodertillskott som med fördel ges vid mag- och tarmstörningar. Foderjäst är också mycket lämplig till hästar som har svårt att få hull och sätta muskler, högpresterande och stressade hästar samt hästar som har svårt att komma i brunst. Foderjästen ges också för att förbättra aptit, hårrem och hovar. Produkten bör också utfodras vid avslutad antibiotikabehandling. HippoExtra Foderjäst har ett naturligt högt innehålla av högvärdigt protein och B-vitaminer. Produkten är dessutom kompletterad med extra B- C och E-vitaminer. Jästens naturligt något fräna lukt och smak har neutraliserats.
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

 

 

 

Täby Stall o Foder ABTelefon: 08-630 06 90Webbplatskarta